2010/06/17 | Tippek és tanácsok | Címkék:, , , ,

Hogyan kezdjük el a fogyókúrát? I. rész

Ha valaki fogyókúrázni szeretne mert nem elégedett a testsúlyával, azt először fejben kell „lejátszania”. Rengeteg típusú fogyókúra, diéta van a palettán. Első lépésként találjuk meg azt, ami nekünk a legmegfelelőbb.

Tisztában kell lenni azzal, hogy csodamódszer nincsen. Ha ezt elfogadjuk már félig nyert ügyünk van. A másik fontos dolog a kitartás, ha nem vagy eléggé elkötelezett és a különböző hosszúságú diéták után minden marad a régiben, számíthatunk rá, hogy a kilók is visszajönnek.

Nagyon sokféle módszer közül lehet választani. Nem biztos, hogy ami a barátnődnek, kollégádnak, szomszédodnak bevált az jó lesz neked is. Vonjuk be a családot a döntésbe.

Vigyázzunk, a gyerekek étrendje megkövetel minden szénhidrátot és zsírt is! Rájuk külön oda kell figyelni.

Próbáljatok olyan étrendet összeállítani, amiből a lehető legkevesebb különbséggel az egész család enni tud.

Ha a párod nincsen rászorulva vagy nem akar diétázni, akkor lehet a főfogás ugyanaz de más körítéssel. Mindenképpen szükséged lesz a támogatásukra. Ha egyedül vagy akkor az étrendváltás némiképpen könnyebben megoldható, hiszen nem kell alkalmazkodni senkihez.

A változtatás mindig nehéz. Ne vágjunk bele egyik napról a másikra semmibe. Nézzünk körül, tájékozódjunk. Nagyon sok, fogyókúra típusokkal, diétás tanácsokkal foglalkozó könyv kapható a boltokban, vagy olvashatsz ilyen jellegű internetes oldalakat is. Fő, hogy megtaláld a legjobban neked valót.

Címkék: , , , ,

Szólj hozzá Te is!