2010/06/21 | Fitness, Tippek és tanácsok | Címkék:, ,

Sportolás és diéta II. rész

A legegyszerűbb zsírégető mozgás a futás. Persze ez sokak számára elsőre megterhelő lehet (nem is érdemes gallyravágni a térdizületeket, úgyhogy csak óvatosan az elején), úgyhogy jöjjön pár ötlet és tanács, hogy és milyen tempóban, sorrendben érdemes a futást elkezdeni.

Futás

Ezt bárhol megteheted, nem igényel különösebb felszerelést, de azért a cipő legyen kényelmes. A bemelegítés fontos még kezdőknek is!! Tartsuk be a fokozatosságot. Nem kell rögtön 5 km-t futni!

Ha eddig semmilyen sport tevékenységet nem végeztél, akkor a fokozatosság különösen fontos.
Először csak sétálj. Nézz ki magadnak egy útvonalat, szoktasd magad az ennek megfelelő időbeosztáshoz.

Aztán kezdj el kocogni, néha-néha sétálj közben. Egy idő után már végig tudod kocogni azt a néhány km-t.

Ám a megfelelő zsírégetéshez fokozott intenzitású mozgás kell, tehát kezd fokozni a tempót. Akár úgy is megteheted, hogy 100 méterenként váltod az erősebb és lassúbb tempójú futást.

Még hatékonyabb a zsírégetés, ha például betekered magad a ruha alatt folpackal. Tudom ez elsőre furán hangzik, de ez elősegíti a hatékonyabb izzadást. Tekerd be a combod, hasad, feneked. (már amennyire tudod)

Úszás, kerékpározás

Ha van a közeledben uszoda vagy jobban szeretsz kerékpározni, akkor ezek is hatékony zsírégető sportok lehetnek. De ezeknél is oda kell figyelned arra, hogy milyen erőbedobással teszed. A hatékony zsírégetéshez aktív testmozgás kell.

Címkék: , ,

Szólj hozzá Te is!